Нове смене припадника ВС у операцијама Европске уније

Четвртак, 12.7.2018 | Мултинационалне операције

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који ће од овог месеца бити ангажовани у операцијама Европске уније у Сомалији и Малију.

У Мисију Европске уније за обуку безбедносних снага Малија следеће недеље биће упућен трочлани медицински тим који предводи потпуковник Милибор Костић из Центра војномедицинских установа „Београд“. Наш тим ће наредних шест месеци задатке извршавати у саставу немачке лаке пољске болнице другог нивоа.

У Војну операцију поморских снага ЕУ у Сомалији (Аталанта) одлазе двојица официра Војске Србије. Потпуковник Дамир Јеина из Управе за обуку и доктрину (Ј-7) ће наредних годину дана бити ангажован у Оперативној команди Аталанте у Нортвуду код Лондона, док ће поручник фрегате Иван Тешић из Речне флотиле четири месеца бити у команди снага операције Аталанта на шпанском броду Кастиља.

Пријему старешина Војске Србије који ће бити ангажовани у операцијама Европске уније присуствовали су пуковник Жељко Трамошљика из Здружене оперативне команде и начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.

Повезане вести