Нове смене војних медицинара у мисијама ЕУ

Петак, 28.9.2018 | Мултинационалне операције

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду припаднике ВС који ће бити ангажовани у мисијама Европске уније у Сомалији и Централноафричкој Републици.

Потпуковник Ђорђе Вукмировић, лекар Војномедицинске академије, одлази у Мисију ЕУ за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике (EUTM RCA), где ће наредних шест месеци бити шеф санитетске службе и уједно саветник команданта мисије за медицинска питања. Тренутно је у овој мисији ангажовано седам припадника Војске Србије.

У Мисију ЕУ за обуку безбедносних снага Сомалије (EUTM Somalia) одлази потпуковник Јован Младеновић, лекар ВМА, који ће бити на дужности шефа санитетске службе у мисији, и медицински тим превођен потпуковником Далибором Стевановићем, такође лекаром ВМА. Сада се у овој мисији налази шест припадника Војске Србије.

Пријему су присуствовали пуковник Жељко Трамошљика из Здружене оперативне команде и начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.

Повезане вести