Отворен...

Отворен савремени хелидром код Војномедицинске академије

03.01.2019 | Актуелности Новоизграђени хелидром код Војномедицинске академије једини је хелидром у Републици Србији који обезбеђује услове за слетање два хеликоптера истовремено, дању и ноћу, у свим условима.
Нове смене...

Нове смене војних медицинара у мисијама ЕУ

28.09.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду припаднике ВС који ће бити ангажовани у мисијама Европске уније у Сомалији и Централноафричкој Републици.
Припадници...

Припадници Војске Србије на вежби трагања и спасавања SAREX 39-18

28.09.2018 | Обука Припадници 98. ваздухопловне бригаде и 63. падобранског батаљона учествовали су на вежби трагања и спасавања SAREX 39-18, која је у организацији Директората за цивилно ваздухопловство одржана јуче у рејону општине Кучево у Браничевском округу.
Генерал...

Генерал Бартман положио венац на Авали

06.09.2018 | Међународна сарадња У наставку посете Републици Србији, командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман положио је јутрос венац крај Споменика незнаном јунаку на Авали.
Генерал...

Генерал Диковић с будућим најмлађим официрима

29.08.2018 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас на Војној академији са кадетима 139. класе Војне академије и 4. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије
Осми CISM...

Осми CISM тренинг камп на Копаонику

02.08.2017 | Спорт у Војсци На Копаонику је у току реализација 8. CISM тренинг кампа „Копаоник 2017“ у чијем раду учествују војни спортисти из Министарства одбране и Војске Србије у атлетици, војном пентатлону, оријентирингу, борењу (џудо, бокс, кик-бокс) и футсалу-жене.
Деда Мраз и...

Деда Мраз и Добра Вила на аеродрому Батајница

28.12.2016 | Цивилно-војна сарадња У организацији 204. ваздухопловне бригаде, данас је на аеродром „Батајница“ слетео „антонов 26“ са Деда Мразом, који је спремио слаткише за најмлађе посетиоце аеродрома.
Министар...

Министар одбране и начелник Генералштаба потписали донорске картице

08.12.2016 | Актуелности Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима оба колегијума, данас су на Војномедицинској академији потписали донорске картице.
Aкција...

Aкција добровољног давања крви у новосадској касарни

26.12.2008 | Цивилно-војна сарадња Припадници Речне флотиле Војске Србије и чланови новосадске подружнице хуманитарног друштва железничара Србије “Костадин Веселиновић-Коста” у заједничкој хуманитарној акцији добровољно су дали крв.
Војномедицинска...

Војномедицинска вежба „Сигуран пут 2008“

20.11.2008 | Обука Војномедицинска вежба „Сигуран пут 2008“ изведена је данас у рејону Бујановачке Бање. Министар одбране Драган Шутановац оценио је приказане активности веома успелим и истакао значај добијања сертификата CREVAL који потврђује интероперабилност српског војног санитета.