Министар одбране и начелник Генералштаба потписали донорске картице

Четвртак, 8.12.2016 | Актуелности

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима оба колегијума, данас су на Војномедицинској академији потписали донорске картице.

Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима оба колегијума, данас су у Војномедицинској академији у Београду потписали донорске картице, пружајући подршку националној кампањи завештања органа.

Министар одбране је том приликом рекао да су генерал Диковић, чланови колегијума и он на тај начин „одговорили на најважнији позив у животу“.
 
„Надам се да ће наш пример охрабрити што више грађана да се прикључе акцији која је директна подршка трансплатацији органа и спашавању људских живота. Искрено верујем да ће кампања завештања органа заживети још успешније и померити Србију са зачеља европске листе донора.“, рекао је министар Ђорђевић, подсетивши да је нову иницијативу за омасовљење донорских картица покренуо премијер Србије Александар Вучић.

Поступак завештања органа започео је у Војномедицинској академији још 2002. године, ради популаризације и унапређења програма трансплантације, а до сада је донорске картице потписало око 120.000 грађана.
 
Потписивању донорских картица претходио је састанак чланова колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

Повезане вести