Осми CISM тренинг камп на Копаонику

Среда, 2.8.2017 | Спорт у Војсци

На Копаонику је у току реализација 8. CISM тренинг кампа „Копаоник 2017“ у чијем раду учествују војни спортисти из Министарства одбране и Војске Србије у атлетици, војном пентатлону, оријентирингу, борењу (џудо, бокс, кик-бокс) и футсалу-жене.

Тренинг камп се реализује на 51. скијашком полигону Копаоник од 9. јула до 7. августа.
 
У првом делу тренинг кампа војни оријентирци имали су успешан наступ на међународном такмичењу у оријентирингу„Копаоник ОПЕН 2017“, након чега је у сарадњи са СД „Јасеница“ реализован петодневни едукативни оријентиринг тренинг камп.

Осим свакоднeвних тренинга, организована су и два стручна предавања проф. др Соње Радаковић и др потпуковника Николе Чикириза са Војномедицинске академије који су војне спортисте упознали са методама опоравка у тренажном процесу и исхраном спортиста.
 
На крају реализације кампа од 4. до 6. августа биће одржано такмичење 7. CISM челенџ куп у планинском трчању „Копаоник 2017“, у којем ће поред екипе домаћина, учествовати и екипе Оружаних снага Румуније, Пољске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.
 
Учеснике тренинг кампа и такмичења 15. јула 2017. године обишао је Шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM бригадни генерал Синиша Радовић.
 
Организатори кампа су Министарство одбране и Војска Србије, технички организатор је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM. Реализацију тренинг кампа и такмичења подржали су општине Рашка, Брус и Лепосавић, МК Ресорт, ЈП Скијалишта Србије, НП Копаоник, Атлетски савез Србије и СД „Јасеница“.

Повезане вести