Генерал Бартман положио венац на Авали

Четвртак, 6.9.2018 | Међународна сарадња

У наставку посете Републици Србији, командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман положио је јутрос венац крај Споменика незнаном јунаку на Авали.

Полагању венца присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, који је у пратњи госта из Сједињених Америчких Држава извршио смотру почасне чете Гарде.

Генерал Бартман је уписао у спомен-књигу: „У част свих патриота који су се жртвовали за своју земљу.“

Делегација Националне гарде Охаја присуствовала је данас и заједничким активностима верских служби Војске Србије и Националне гарде Охаја у касарни „Дедиње“, о оквиру кјојих су гости обишли богослужбени простор и Спомен-собу Гарде. Начелник одељења за веру Управе за људске ресурсе Генералштаба ВС пуковник Саша Милутиновић је одржао предавање о успостављању Верске службе у Војсци  Србије, док је пуковник Андрју Аквин из Националне гарде Охаја говорио о Специфичностима односа команданта и војног свештеника у оружаним снагама САД.

Делегација Националне гарде Охаја, састаће се данас са представницима Управе за војног здравство на Војномедицинској академији, а у Нишу ће их сутра примити командант Копнене војске, након чега ће обићи Војну болницу у Нишу. Генерал Бартман, са делегацијом присуствоваће у петак, потписивању Меморандума о братимљењу Краљева и Јужног Јуклида, а у суботу ће присуствовати свечаној промоцији најмлађих официра Војске Србије која ће одржати на платоу испред Народне скупштине Републике Србије.

Повезане вести