Генерал Диковић с будућим најмлађим официрима

Среда, 29.8.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас на Војној академији са кадетима 139. класе Војне академије и 4. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас на Војној академији са кадетима 139. класе Војне академије и 4. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије, који ће у септембру бити промовисани у прве официрске чинове.

У обраћању будућим официрима, генерал Диковић је поручио да је задовољство бити с младим људима који су, „готово као деца“, ступили у војску,  са жељом да постану официри  и часно служе својој држави. 

– Ваш задатак је да чувате и сачувате  своју земљу, а вера у себе је пут до победе, поручио је будућим најмлађим официрима начелник Генералштаба и додао да је Војска Србије систем који обезбеђује услове за просперитет својим припадницима, а да и војска и држава имају будућност док год имају образоване, способне и одлучне људе. 

Он је истакао да је након година школовања и борбе са испитима, током којих су о кадетима други бринули, сада време да они, као најмлађи официри, брину о својим потчињенима. 

– Нема доброг официра који не воли људе, а чак и непријатеља треба поштовати. Ви ћете постати вође и бити у прилици да водите и штитите људе иза вас.  Нека вам гесло буде да немогуће не постоји а ниједног тренутка не сме вас напустити идеја. У том духу градите себе и имајте јасне циљеве – поручио је генерал Диковић кадетима 139. класе Војне академије и 4. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Начелник Генералштаба је посебно честитао најбољим кадетима.

Будућим официрима обратили су  се и официри – бивши кадети који су били најбољи у својим класама. Младе старешине Војске  Србије пренеле су будућим колегама практичне савете за ситуације које ће их чекати на првим официрским дужностима, већ за неколико дана, када се, како је истакао генерал Диковић, „појаве у јединицама као официри, са својим оствареним сновима“. 

Данашњем разговору са начелника Генералштаба са кадетима присуствовали су и ректор Универзитета одбране, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан и командант кадетске бригаде пуковник Мићо Сувајац, као и сарадници начелника Генералштаба Војске Србије. 

Владимир Вјештић, МЦ Одбрана

Повезане вести