Почетак курсева за усавршавање подофицира

Уторак, 31.1.2017 | Обука

Командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић присуствовао је јуче у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву почетку Командно-штабног, Вишег и Основног курса за подофицире.

Командно-штабни курс за подофицире, седми по реду, похађа 18 виших подофицира, 25 млађих подофицира похађа десети Виши курс за подофицире, док је на Основном курсу за подофицире, који се реализује од 2010. године, 90 професионалних војника.

Основни курс за подофицире траје 24 недеље и за то време се професионални војници који су се резултатима у служби изборили за статус полазника стичу знања за почетне подофицирске дужности. На Вишем курсу се водници у првим годинама подофицирске каријере оспособљавају за више подофицирске дужности у воду и чети, док на Командно-штабном курсу искусни подофицири стичу знања за рад на штабним дужностима на свим нивоима командовања у Војсци Србије.

Командант Команде за обуку је после отварања курсева обишао радове на уређењу и санацији објекта за смештај полазаника и новоформирани кабинет за оперативно планирање, као и друге просторије које су у протеклом периоду формиране ради унапређења услова за реализацију курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира.

Почетку курсева су присуствовали и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић и представници Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије и Команде за обуку.

Повезане вести