VOJSKA SRBIJE

Ministar Aleksandar...

Ministar Aleksandar Vulin u poseti pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u MnOp UN u Libanu

17.07.2018 | Multinacionalne operacije Ministar Aleksandar Vulin u dvodnevnoj poseti pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnoj operaciji UN u Libanu
Deveti CISM trening...

Deveti CISM trening kamp Kopaonik 2018

17.07.2018 | Sport u Vojsci Na Kopaoniku se od 16. jula do 6. avgusta 2018. godine održava 9. CISM trening kamp „Kopaonik 2018“, u čijem radu učestvuju vojni sportisti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u atletici, vojnom pentatlonu, orijentiringu, borenju (dzudo) i futsalu.
Vojska Srbije...

Vojska Srbije spremnija za izazove treće misije - saradnja institucija Republike Srbije na projektu izrade karata rizika od poplava iz donacije Evropske unije

16.07.2018 | Aktuelnosti Na aerodromu „Batajnica“ je predstavljen projekat iz donacije EU, „Obnova posledica poplava – izrada mapa ugroženosti i mapa rizika plavnih područja na teritoriji Srbije“
General Diković sa...

General Diković sa oficirima koji su završili Generalštabno usavršavanje

16.07.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa oficirima koji su po završetku Generalštabnog usavršavanja raspoređeni u Generalštab i komande i jedinice Vojske Srbije.
Ministar Vulin: Srbi...

Ministar Vulin: Srbi su prijatelji svima koji žele mir, sluge nisu nikome

13.07.2018 | Aktuelnosti Danas je održana svečanost povodom završetka školovanja 61. klase Generalštabnog usavršavanja i 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.
Druga brigada...

Druga brigada kopnene vojske proslavila praznik

13.07.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Ribnica” u Kraljevu juče je u prisustvu brojnih zvanica održana svečanost povodom Dana Druge brigade kopnene vojske – 12. jula.
Nove smene...

Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

12.07.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.
General Diković...

General Diković čestitao Dan Druge brigade kopnene vojske

12.07.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitku pripadnicima Druge brigade kopnene vojske povodom 12. jula – dana jedinice.
Takmičenje vezista...

Takmičenje vezista Komande za obuku

11.07.2018 | Obuka U Centru za obuku veze i informatike u Gornjem Milanovcu u toku je takmičenje pripadnika Komande za obuku specijalnosti veze.
Ponosni na...

Ponosni na razvodnika Milicu Đekić

10.07.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastali su se danas sa razvodnikom Milicom Đekić, koja je pre nekoliko dana spasila ženu iz nabujalog potoka u selu Lopatnica.