VOJSKA SRBIJE

Počela...

Počela vazduhoplovna vežba „Air Solution 2018“

18.09.2018 | Obuka Međunarodna vazduhoplovna taktička vežba „Air Solution 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Rumunskog ratnog vazduhoplovstva počela je danas u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije.
General Mojsilović...

General Mojsilović primio dužnost načelnika Generalštaba

18.09.2018 | Aktivnosti NGŠ Svečanost povodom uručenja ukaza predsednika Republike Srbije i primopredaje dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba u Beogradu, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina.
Delegacija oružanih...

Delegacija oružanih snaga Velike Britanije u poseti Kopnenoj vojsci

18.09.2018 | Međunarodna saradnja Zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović sastao se danas u Nišu sa komandantom 160. pešadijske brigade i komande Velsa Oružanih snaga Velike Britanije brigadnim generalom Alenom Ričmondom.
Reprezentativni...

Reprezentativni orkestar Garde zadivio Belgiju

17.09.2018 | Kultura i tradicija Festival vojnih orkestara koji je ove godine, povodom stogodišnjice okončanja Prvog svetskog rata, održan u belgijskom gradu Liježu ostaće upamćen po izuzetnom nastupu Reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije.
Kurs za vojne...

Kurs za vojne posmatrače UN u Centru za mirovne operacije

17.09.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je počeo Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija (UN Military Observers Course – UNMOC).
Kurs RHB...

Kurs RHB dekontaminacija u Centru ABHO

17.09.2018 | Obuka U Centru ABHO u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ danas je počeo međunarodni kurs „Radiološko-hemijsko-biološka dekontaminacija“.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

15.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i prestanku profesionalne vojne službe.
General-potpukovnik...

General-potpukovnik Milan Mojsilović novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije

14.09.2018 | Aktuelnosti Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandat Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin održali su večeras sastanak s predstavnicima vojnog vrha u Velikoj sali Starog Generalštaba u Beogradu.
Dan logističkih...

Dan logističkih službi VS

14.09.2018 | Kultura i tradicija Povodom Dana intendantske službe, tehničke i saobraćajne službe u Vojnotehničkom institutu u kasarni „Žarkovo“ danas je održana održana je centralna svečanost.
Proslavljeni Dan...

Proslavljeni Dan artiljerije i Mešovite artiljerijske brigade

14.09.2018 | Iz jedinica Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Kopnene Vojske general-potpukovnik Milosav Simović danas su u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“ prisustvovali obeležavanju Dana roda artiljerije i Dana Mešovite artiljerijske brigade.