Počela vežba...

Počela vežba „Slovensko bratstvo 2019“

14.06.2019 | Obuka Multinacionalna taktička vežba sa bojevim gađanjem „Slovensko bratstvo 2019“ počela je danas postrojavanjem pripadnika oružanih snaga zemalja učesnica, u kasarni „Rastko Nemanjić” u Pančevu.
Poseta načelnika...

Poseta načelnika Generalštaba Kopnene vojske Grčke

12.06.2019 | Međunarodna saradnja
Sastanak SEDM  na...

Sastanak SEDM na nivou zamenika načelnika generalštabova

12.06.2019 | Međunarodna saradnja Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković učestvovao je na sastanku zemalja članica Procesa saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope (SEDM) na nivou zamenika načelnika generalštabova održanom danas u Skoplju.
Pripreme raketaša...

Pripreme raketaša Vojske Srbije za gađanje na poligonu „Šabla“

11.06.2019 | Obuka Pripreme raketnih jedinica Vojske Srbije na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj sve su intenzivnije kako se dan gađanja približava. Svesni da će svi pogledi tog dana biti uprti u nebo, naši raketaši znaju da u pripremama „na zemlji“ ništa ne sme da zataji.
Polaznici Združenog...

Polaznici Združenog štabnog kursa Oružanih snaga Španije u poseti Generalštabu

11.06.2019 | Međunarodna saradnja Delegacija Združenog štabnog kursa Oružanih snaga Kraljevine Španije, koja boravi u višednevnoj studijskoj poseti našoj zemlji, posetila je danas Generalštab Vojske Srbije.
Vojska Srbije...

Vojska Srbije postavila most u selu Sirča

08.06.2019 | Civilno-vojna saradnja Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske postavili su juče teški mehanizovani most u selu Sirča kod Kraljeva, gde je nabujala reka srušila postojeći most na lokalnom putu koji se potpuno urušio, ostavljajući stotinu domaćinstava odsečene od ostatka sela, Kraljeva i okoline.
Pripreme pilota za...

Pripreme pilota za gađanje na poligonu „Šabla“

08.06.2019 | Obuka Na aerodrom „Graf Ignatijevo“ u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru koje će sa kolegama iz Bugarske armije izvesti na poligonu „Šabla“.
Čestitka kolektivu...

Čestitka kolektivu Centra vojnomedicinskih ustanova

08.06.2019 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio je čestitku kolektivu Centra vojnomedicinskih ustanova povodom 9. juna – Dana Centra.
Poseta polaznika...

Poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

07.06.2019 | Obuka Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas sa polaznicima 8. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO), koji su boravili u poseti Generalštabu.