VOJSKA SRBIJE

Vežba podržana...

Vežba podržana računarskim simulacijama Združeni udar 2018

25.05.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija Vojske Srbije u Beogradu, u toku je vežba podržana računarskim simulacijama „Združeni udar 2018“, po temi „Borbena grupa u napadu, ojačana četa u odbrani“
Vežba specijalnih...

Vežba specijalnih jedinica Srbije i Grčke

25.05.2018 | Obuka Na strelištu „Šumatovac“ kod Aleksinca danas je održana kombinovana taktička vežba Falkon 18, na kojoj su učestvovali pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i oružanih snaga Republike Grčke.
Vežbom Balkanski...

Vežbom Balkanski odgovor 2018 protiv zajedničkih pretnji

25.05.2018 | Obuka „Svet se menja, i to na gore, i postaje sve nebezbednije mesto u kome nam različite pretnje dolaze s različitih strana“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se učesnicima multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
Počela 12....

Počela 12. Konferencija načelnika generalštabova

23.05.2018 | Međunarodna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u svojstvu izaslanika predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, otvorio je danas 12. Konferenciju načelnika generalštabova balkanskih zemalja, koja se održava u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu.
Počeo Kurs za...

Počeo Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija

21.05.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije Vojske Srbije u Beogradu danas je počeo tronedeljni Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija (UN Staff Officers Course – UNSOC 2018), koji pohađaju oficiri Vojske Srbije, MUP-a i oružanih snaga BiH i Belorusije.
Plakete za najbolje...

Plakete za najbolje na prvom međunarodnom takmičenju vojnih vozača

18.05.2018 | Međunarodna saradnja Svečanom ceremonijom i dodelom priznanja za najbolje učesnike danas je, u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, završeno prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača.
Prvo međunarodno...

Prvo međunarodno takmičenje vojnih vozača

17.05.2018 | Međunarodna saradnja Na autodromu „Beranovac“ kod Kraljeva danas je završeno prvo Međunarodno takmičenje vojnih vozača, na kome je učestvovalo devet ekipa iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske.
Ministar Vulin...

Ministar Vulin obišao pripadnike Vojske u kasarni Knjaz Mihailo u Nišu

16.05.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu.
Taktičko...

Taktičko uvežbavanje Generalštaba Vojske Srbije Rudnik 2018

15.05.2018 | Obuka Taktičko uvežbavanje sa Generalštabom Vojskom Srbije pod nazivom „Rudnik 2018“, u okviru kojeg će organizacijske jedinice Generalštaba biti razmeštene van mirnodopskih lokacija, počelo je rano jutros signalom za uzbunu.
General Diković...

General Diković primio vojnu futsal reprezentaciju

14.05.2018 | Sport u Vojsci Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu vojnu reprezentaciju Srbije u futsalu, koja je na 10. CISM futsal kupu za mir u Crnoj Gori osvojila prvo mesto i zlatnu medalju.