Rumunska delegacija posetila Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije

Petak, 2.9.2016 | Međunarodna saradnja

U Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi „Jug“ boravila je delegacija Oružanih snaga Rumunije, koju je predvodio brigadni general Vlad Đorđita, komandant rumunskog Centra za obuku „Činku“.

U Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije, u bazi „Jug“ kod Bujanovca, ovih dana boravila je delegacija Oružanih snaga Rumunije, u kojoj su bili brigadni general Vlad Đorđita, komandant rumunskog Centra za obuku „Činku“ i potpukovnik Aleksandrej Nikolae, komandant bataljona u istom Centru.

Pukovnik Dejan Petković iz Komande Kopnene vojske i potpukovnik Branislav Stevanović - zamenik komandanta Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije, predstavili su gostima iz Rumunije kapacitete i sposobnosti ove jedinice, kao i aktivnosti obuke i vežbi koje se realizuju u Centru. 

Kolegama iz Rumunije prikazani su poligon za obuku u gradskoj sredini i improvizovanim eksplozivnim napravama, simulator virtuelnog borbenog okruženja VBS-3 i VBS-2 Fires, trenažer za obuku putem simulacija u oblasti medicine i traumatologije, integrisani sistem za simulaciju pogodaka „MILES“, infrastruktura i ostale mogućnosti za organizaciju obuke.

U razgovorima tokom posete razmatrane su oblasti i modaliteti saradnje između centara rumunske i srpske vojske.

Delegaciju Oružanih snaga Rumunije, tokom posete Kopnenoj vojsci primio je i komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović.  

Povezane vesti