Primopredaja dužnosti načelnika Uprave vojne policije

Ponedeljak, 4.4.2016 | Aktuelnosti

Ukazom predsednika Republike Srbije od 24. marta, na dužnost načelnika Uprave vojne policije postavljen je pukovnik Rajko Milovanović.

Svečana primopredaja dužnosti izvršena je danas u zgradi Starog Generalštaba. Pukovnik Željko Obradović, dosadašnji zastupnik načelnika te uprave, predao je dužnost novom načelniku.

General-potpukovnik Jovica Draganić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije je čestitajući postavljenje pukovniku Milovanoviću rekao da je novi načelnik Uprave vojne policije u svojoj dosadašnjoj karijeri izvršavao brojne zadatke i službovao u različitim garnizonima i da je sve te zadatke izvršavao kvalitetno i odgovorno.

— Sve ono što je radio do sada kvalifikovalo ga je da bude određen za načelnika Uprave vojne policije. Od pukovnika očekujem da nastavi da kvalitetno izvršava zadatke i na ovoj dužnosti i da naša policija bude kvalitetnija i uspešnija u realizaciji svojih zadataka — rekao je general Draganić.

Zamenik načelnika Generalštaba zahvalio je pukovniku Željku Obradoviću, dosadašnjem zastupniku načelnika za izuzetno korektnu i profesionalnu saradnju.

Svečanosti primopredaje prisustvovao je ministar odbrane Zoran Đorđević, koji je čestitao novopostavljenom načelniku Uprave vojne policije.

Povezane vesti