Obuka operatora na softveru za simulacije

Četvrtak, 5.4.2018 | Obuka

U Centru za obuku putem simulacija, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, ove nedelje je realizovan Kurs za obuku operatora na simulacionom softveru JCATS.

Kurs za obuku operatora na simulacionom softveru JCATS, koji je u Centru za obuku putem simulacija realizovan ove nedelje, završen je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu dodelom sertifikata polaznicima koji su uspešno savladali program. 

Polaznici kursa su, pod budnim okom instruktora i asistenata iz Centra za obuku putem simulacija, tokom obuke ovladali osnovnim znanjima u radu sa softverom za združene konflikte i taktičke borbene simulacije. Svoje znanje će primenjivati na predstojećim simulacionim vežbama.

Simulacioni softver JCATS je namenjen za obuku komandi jedinica do nivoa divizije, a najefikasniji je u podršci komandi bataljonskog i brigadnog nivoa. Softver u Centru za obuku putem simulacija obezbeđuje štabnim oficirima i komandama jedinica verodostojne uslove za standardizovanu obuku u sprovođenju štabnih procedura za planiranje i izvođenje borbenih operacija u punom spektru. Vojska Srbije raspolaže ovim softverom od 2010. godine.

Povezane vesti