Otvaranje bogoslužbenog prostora u Raškoj

Utorak, 13.5.2014 | Aktuelnosti

U kasarni „Stefan Nemanja“ u Raškoj danas je otvoren bogoslužbeni prostor za pripadnike pravoslavne veroispovesti 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske. Liturgiju povodom osvećenja pravoslavne kapele posvećene Svetom Simeonu Mirotočivom predvodio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

U kasarni „Stefan Nemanja“ u Raškoj danas je otvoren bogoslužbeni prostor za pripadnike pravoslavne veroispovesti 21. pešadijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske.

Liturgiju povodom osvećenja pravoslavne kapele posvećene Svetom Simeonu Mirotočivom predvodio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

Otvaranju bogoslužbenog prostora prisustvovali su komandant Druge brigade brigadni general Marinko Pavlović, pripadnici Vojske Srbije iz garnizona, predstavnici lokalne samouprave, policije i boračkih udruženja iz Raške.

Liturgiji su prisustvovali i svi pripadnici pešadijske čete 21. pešadijskog bataljona koji krajem meseca odlaze u Liban radi učešća u multinacionalnoj operaciji Unifil. Vladika Teodosije blagoslovio je njihov odlazak na zadatak, uz poruku da čuvaju ponos i dostojanstvo svoje zemlje i da se živi i zdravi vrate iz misije.

Nakon liturgije komandant Druge brigade uručio je zahvalnice licima koja su učestvovala u izgradnji i opremanju bogoslužbenog prostora.

Povezane vesti