Primopredaje dužnosti u Kopnenoj vojsci

Petak, 13.1.2017 | Aktuelnosti

Na osnovu ukaza predsednika Republike Srbije o postavljenjima na nove dužnosti i prestanku profesionalne vojne službe, u Kopnenoj vojsci su izavršene primopredaje dužnosti komandanata brigada i načelnika štaba Komande Kopnene vojske.

U Vranju je izvršena primopredaja dužnosti komandanta Četvrte brigade kopnene vojske. Svečanosti u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predstavnici lokalnih samouprava Pčinjskog upravnog okruga, Ministarstva unutrašnjih poslova, Srpske pravoslavne crkve i brojni gosti.

Dužnost komandanta Četvrte brigade kopnene vojske primio je dosadašnji pomoćnik komandanta Kopnene vojske za operacije pukovnik Slobodan Stopa od brigadnog generala Zorana Lubure, koji je penzionisan. 

U svom obraćanju general Simović se osvrnuo na bogatu vojničku karijeru brigadnog generala Zorana Lubure i njegov doprinos održavanju i unapređenju operativnih sposobnosti Četvrte brigade kopnene vojske, a pukovniku Slobodanu Stopi je poželeo uspeh na novoj dužnosti.

U Nišu, u kasarni „Knjaz Mihailo“, dužnost komandanta Treće brigade kopnene vojske primio je dosadašnji zamenik komandanta brigade pukovnik Predrag Grbić od brigadnog generala Mileta Jelića, koji će obavljati dužnost načelnika Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane. 

U Komandi Kopnene vojske u Nišu dužnost načelnika štaba komande tog vida Vojske Srbije primio je pukovnik Vladeta Baltić, dosadašnji pomoćnik komandanta Kopnene vojske za podršku.

Pukovnik Željko Kuzmanović, dosadašnji zamenik komandanta Druge brigade kopnene vojske, primio je dužnost komandanta ove jedinice u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Povezane vesti