Takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske

Sreda, 10.5.2017 | Obuka

Dodelom pehara i diploma najuspešnijim pojedincima i ekipama danas je u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu završeno takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, u organizaciji Komande KoV i Druge brigade KoV.

Dodelom pehara i diploma najuspešnijim pojedincima i ekipama, danas je u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu završeno takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, u organizaciji Komande Kopnene vojske i Druge brigade Kopnene vojske.

Takmičenje je u ponedeljak otvorio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, nakon čega je u sportskom nadmetanju četiri ekipe, proverena osposobljenost izviđačkih jedinica. Tom prilikom su razmenjena iskustva starešina i vojnika, definisani su ciljevi obuke i unapređenja operativnih sposobnosti.

U toku ovog veoma zahtevnog takmičenja koje se organizuje drugi put po redu, najsposobniji izviđači takmičili su se u gađanju nožem, bombom, automatskom puškom i pištoljem, zatim u sklekovima, dizanju trupa sa tla, plivanju i orijentiringu. U sklopu najteže discipline - orijentiringa, takmičari su odmerili snage u savlađivanju kontaminiranog zemljišta, izvlačenju ranjenika i vozila, savlađivanju vodenih i drugih prepreka, orijentaciji na karti i brojnim drugim zadacima.

Nadmetanja su se održala na planini Stolovi, strelištu „Žiča“, u bazenu hotela „Breza“ u Vrnjačkoj banji i u kasarni  „Ribnica“ u Kraljevu.

Izviđačka četa Treće brigade Kopnene vojske, kojom komanduje kapetan Miloš Milošević, proglašavanjem za sveukupnog pobednika takmičenja ponovila je uspeh od prošle godine.

Takmičenje su zatvorili načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba brigadni general Ilija Todorov, koji je dodelio prelazni pehar najboljoj ekipi i načelnik štaba Komande Kopnene vojske, pukovnik Vladeta Baltić, koji je uručio diplome najboljim ekipama u orijentiringu, dok je načelnik štaba Druge brigade pukovnih Muharem Fazlić uručio priznanja najboljim strelcima iz pištolja.  

Povezane vesti