URUČENE NAGRADE ZA NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE

Sreda, 12.12.2007 | Civilno-vojna saradnja

Predstavniku Četvrte brigade Kopnene vojske potpukovniku Goranu Stankoviću, uručena je danas, u Skupštini Grada Beograda, „Specijalna plaketa za najplemenitiji podvig godine“.

U obrazloženju žirija, kojim je predsedavao akademik Matija Bećković, kaže se da su pripadnici jedinice koja obavlja odgovorne zadatke na jugu Srbije ovo visoko priznanje „Večernjih novosti“ zaslužili svojim profesionalnim, humanim i civilizacijskim odnosom prema svim žiteljima na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Neposredan povod za dodelu priznanja za podvižnika godine vranjskoj jedinici Vojske Srbije jeste humanitarna akcija u kojoj je vojna lekarska ekipa posetila srpsko i albansko selo u Kopnenoj zoni bezbednosti. Tom prilikom pripadnici Brigade uručili su sanitetski materijal i pružili pomoć meštanima i srpske i albanske narodnosti.

Primajući Plaketu, koju Večernje novosti u svojoj najpoznatijoj akciji dodeljuju 45. put, potpukovnik Stanković je rekao da će vojnici, podoficiri i oficiri jedinice koja nastavlja tradicije Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog i 78. motorizovane brigade i nadalje graditi mostove poverenja i pružati pomoć ugroženim meštanima Kopnene zone bezbednosti, bez obzira na njihovo nacionalno i versko opredeljenje.

Povezane vesti