Obuka vojnika u rukovanju uređajima iz sistema telekomunikacije

Petak, 31.1.2020 | Obuka
Za vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2019“ , „decembar 2019“ i slušaoce klase rezervnih oficira u Centru za obuku veze i informatike u Gornjem Milanovcu u toku je individualna specijalistička obuka u rukovanju uređajima iz sistema telekomunikacije. Obuku pohađaju vojnici specijalnosti teleprinterista, radio-teleprinterista, radio-relejci i telefonisti-linijaši.

Postavljanje telekomunikacionih centara i obezbeđenje sigurnih i neprekidnih komunikacija za potrebe komandovanja osnovna je namena jedinica službe telekomunikacija. Obuka obuhvata uvežbavanje slepog kucanja radi dostizanja potrebne brzine otpremanja šifrovanih i otvorenih tekstova, upoznavanje sa radio-uređajima u operativnoj upotrebi u jedinicama Vojske Srbije i praktičan rad na osposobljavanju posluge radiorelejnog sistema za postavljanje stanice telekomunikacija.

Po završetku individualne specijalističke obuke, koja u Centru za obuku veze i informatike traje do kraja februara, vojnici će biti upućeni u jedinice Vojske Srbije, gde će imati priliku da primene naučena znanja.

Povezane vesti