Inžinjerci Vojske Srbije grade put u Malom Zvorniku

Nedelja, 25.5.2014 | Civilno-vojna saradnja

U opštini Mali Zvornik pripadnici Druge brigade Kopnene vojske i 333. inžinjerijskog bataljona Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane počeli su radove na izgradnji alternativnog dela magistralnog puta Loznica – Mali Zvornik – Ljubovija. Alternativni put Bučevski potok – Barice – Voljevica – stara železnička stanica biće od velikog značaja za stanovništvo.

U opštini Mali Zvornik pripadnici Druge brigade Kopnene vojske i 333. inžinjerijskog bataljona Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane počeli su radove na izgradnji alternativnog dela magistralnog puta Loznica – Mali Zvornik – Ljubovija.

Alternativni put Bučevski potok – Barice – Voljevica – stara železnička stanica biće od velikog značaja za stanovništvo i koristiće se u slučaju da veliko klizište koje se pojavilo i kojim klizi tri miliona kubika zemlje prekine komunikaciju na magistralnom putu.

Vođa radne grupe, major Igor Josipović iz Druge brigade Kopnene vojske istakao je da je na ovom zadatku angažovana inžinjerijska radna grupa sa četiri mašine, koja radi na rekonstrukciji alternativnog puta u dužini od 11 kilometara. Na ovoj deonici sedam kilometara puta već postoji, ali mora se probiti ostalih četiri kilometra koja su pod šumom.

Povezane vesti