VEK POBEDNIKA 1918-2018

Lekar Rečne flotile u šabačkoj opštini

Petak, 27.6.2014 | Civilno-vojna saradnja

Odeljenje zdravstvene zaštite Rečne flotile iz ambulante Prvog pontonirskog bataljona iz Šapca danas je za meštane sela Miokus u šabačkoj opštini organizovalo akciju „Vojni lekar na selu“. Kako mesto sa tek oko 270 stanovnika udaljeno od Šapca dvadesetak kilometara nema ambulantu, dolazak vojnog lekara dočekan je sa oduševljenjem i velikim interesovanjem.

Odeljenje zdravstvene zaštite Rečne flotile iz ambulante Prvog pontonirskog bataljona iz Šapca danas je za meštane sela Miokus u šabačkoj opštini organizovalo akciju „Vojni lekar na selu“.

Kako mesto sa tek oko 270 stanovnika udaljeno od Šapca dvadesetak kilometara nema ambulantu, dolazak vojnog lekara dočekan je sa oduševljenjem i velikim interesovanjem.

Lekar poručnik Nikola Pešić i laborant vojni službenik Mileta Gligorić tokom opšteg zdravstvenog pregleda četrdesetak pacijenata proverili su i krvni pritisak, šećer u krvi, izvršili EKG pregled i podelili odrđenu količinu primarnih lekova.   

Za vreme nedavnih poplava raseljeno je gotovo pola sela, srušena je jedna, a teško oštećeno trideset šest kuća. Velike štete, meštani su pretrpeli i u pomoru stoke, a nekada čista i pitka voda više nije za piće. I ova poseta Vojske, kažu, za njih znači mnogo i pokazuje kako u svojoj muci nisu zaboravljeni.

Povezane vesti