Vojska Srbije podržala evropskog prvaka u boksu

Četvrtak, 18.7.2013 | Aktuelnosti

Šampion Evrope u IBF verziji Nenad Stanković uručio je danas plakete u znak zahvalnosti načelniku Generalštaba generalu Ljubiši Dikoviću, načelniku Uprave vojne policije brigadnom generalu Dejanu Jankoviću i komandantu Bataljona vojne policije (specijalne namene) „Kobre“ potpukovniku Viktoru Dobriću. Takođe, general Diković uručio je bokserskom šampionu grb Vojske Srbije. Sportista je zahvalio...

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Šampion Evrope u IBF verziji Nenad Stanković uručio je danas plakete u znak zahvalnosti načelniku Generalštaba generalu Ljubiši Dikoviću, načelniku Uprave vojne policije brigadnom generalu Dejanu Jankoviću i komandantu Bataljona vojne policije (specijalne namene) „Kobre“ potpukovniku Viktoru Dobriću. Takođe, general Diković uručio je bokserskom šampionu grb Vojske Srbije.

Sportista je zahvalio na podršci i rekao da ide dalje, u osvajanje svetskog vrha u boksu.

– Veliki sam patriota i u sportu predstavljam vojsku, policiju i našu državu. Vojna akademija mi je izašla u susret i da njih nije bilo ne bih osvojio ovu titulu. Priznanje generala Dikovića meni mnogo znači, kao i državna zastava koju mi je pre dva meseca predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio u nameri da predstavim našu zemlju u najboljem smislu. Ispunio sam svoje obećanje i pobedio sam – rekao je Stanković.     

Nešto kasnije, evropski prvak održao je trening pripadnicima „Kobri“ u sportskom centru Vojne akademije. Prema njegovim rečima, oni su se pokazali odlično jer su ljudi za primer i najobučenija specijalna jedinica u Srbiji.

Referent za fizičku obuku „Kobri“ Dušan Jakovljević i profesor na Katedri za fizičku kulturu na Vojnoj akademiji prof. dr Dragan Strelić takođe su dobili plakete u znak zahvalnosti za pruženu podršku.

Povezane vesti