Vežba „Ravanica 2014“

Ponedeljak, 30.6.2014 | Obuka

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima kolegijuma, prisustvovali su danas Danu visokih zvanica združene taktičke vežbe sa bojnim gađanjem „Ravanica 2014“ koja je izvedena na intervidovskom poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije. Reč je o najvećoj vežbi Vojske Srbije tokom ove godine.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima kolegijuma, prisustvovali su danas Danu visokih zvanica združene taktičke vežbe sa bojnim gađanjem "Ravanica 2014" koja je izvedena na intervidovskom poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije.

Reč je o najvećoj vežbi Vojske Srbije tokom ove godine na kojoj učestvuje oko 860 pripadnika Vojske, a kojoj su prisustvovali i predstavnici Kopnene vojske i Vojnog vazduhoplovstva Rusije.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba vežbu su ocenili vrlo dobro.

Obilazeći učesnike, ministar odbrane rekao je da su danas pokazali najviši nivo obučnosti jedinica u mirnodopskim uslovima.

- Čestitam vam na tome i želim da na tom novou ostanete još dugo, dodao je Gašić.

Pokaznu jednostranu združenu taktičku vežbu sa bojnim gađanjem „Ravanica 2014“, sa temom „Ojačani mehanizovani bataljon u napadu“, izveli su pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske uz sadejstvo jedinica Prve i Treće brigade Kopnene vojske, Mešovite artiljerijske brigade, 246. bataljona ABHO, kao i dela jedinica Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku.

Cilj vežbe, kojom je rukovodio komandant Četvrte brigade brigadni general Zoran Lubura, je da se unapredi obučenost komandi u procesu planiranja, organizovanja i izvođenja operacije, kao i da se jedinice uvežbaju za objedinjavanje vatre i pokreta, ali i za izvršavanje taktičkih radnji i postupaka u toku izvođenja napada.

Povezane vesti