Završena prva faza Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“

Četvrtak, 15.4.2021 | Obuka
Prva faza Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ završena je danas na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, uz prisustvo potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanata vidova Vojske Srbije.

Na poligonu „Orešac“ je prikazana sposobnost specijalnih jedinica Vojske Srbije i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Vojske Srbije i policije prikazale su postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad. Dejstvovala je lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane. Jedinice su prikazale manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

Povezane vesti