Knjige na poklon povodom Savindana

Petak, 27.1.2017 | Civilno-vojna saradnja

Povodom Savindana, danas su uručeni poklon paketi knjiga školskim bibliotekama Gimnazije u Šapcu, Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju, Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju i pirotskoj Gimnaziji.

Povodom školske slave Savindana, danas su na predlog ministra odbrane Zorana Đorđevića, uručeni poklon paketi knjiga školskim bibliotekama Gimnazije u Šapcu, Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju, Gimnaziji „Bora  Stanković“ u Vranju i pirotskoj Gimnaziji.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić uručio je donaciju, koja simbolično broji 101 knjigu iz opusa izdavačke delatnosti Medija centra „Odbrana“, Gimnaziji u Šapcu povodom školske slave Svetog Save i jubileja 180 godina postojanja te srednjoškolske ustanove.
 
Čestitajući praznik svim đacima, državni sekretar Nerić je podsetio na znamenite ličnosti iz srpske istorije koji su, takođe, bili učenici te Gimnazije i koji su dali poseban pečat, ne samo toj školi, već i celokupnom srpskom narodu.

- Čast mi je da šabačkoj gimnaziji predam 101 knjigu u izdanju Medija centra „Odbrana“, centralnog izdavača Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Uveren sam de će one doneti nova znanja učenicima Gimnazije, a znanje je najjače oružje modernog doba – poručio je državni sekretar Nerić izražavajući nadu da će već u ovoj generaciji maturanata biti onih mladića i devojaka koji će školovanje nastaviti na nekoj od visokoškolskih vojnih ustanova.
 
Izražavajući zahvalnost što je baš šabačka Gimnazija izabrana kao jedna od škola čiju će biblioteku ova donacija oplemeniti, direktorka Marijana Isaković je istakla da biblioteka te Gimnazije postoji od 1858. godine, kao i da je šabačka Gimnazija jedna od četiri najstarije u Srbiji.

Povodom Savindana, knjige su predali i komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Predrag Grbić u pirotskoj Gimnaziji, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa u vranjanskoj Gimnaziji „Bora Stanković“ i komandant 310. inžinjerijskog bataljona potpukovnik Dragan Milenkov u Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju.

Povezane vesti