Prikazi naoružanja i vojne opreme privukli veliki broj građana

Petak, 20.4.2018 | Kultura i tradicija

U susret Danu Vojske Srbije, pripadnici Kopnene vojske, RV i PVO i Komande za obuku prikazalu su danas građanima Aranđelovca, Loznice, Čačka i Vršca deo svog naoružanja i opreme.

Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane prikazali su građanima Aranđelovca deo tehničkih sredstava kojima je ovaj vid Vojske Srbije opremljen.
 
Žitelji tog grada imali su priliku da vide raketna i radarska sredstva, savremena sredstva telekomunikacija i uređaje za brzi prenos podataka, ali i deo pešadijskog naoružanja. Iako je početak prikaza bio planiran za danas u 11 časova, on je praktično počeo juče u poslepodnevnim časovima, tokom postavljanja raketne tehnike u prostor pored Starog zdanja u centru Aranđelovca, kada su građani u velikom broju došli da vide postavljanje raketa na lansirna oruđa i podizanje radarskih antena.

Istovremeno kada i u Aranđelovcu, prikaze naoružanja i vojne opreme danas je organizovala Kopnena vojska u Loznici i Čačku, a u programu koji je za građane Vršca i okoline organizovala Komanda za razvoj Banatske brigade, učestvovali su Vatrogasno-spasilački bataljon Pančevo (jedinica iz Vršca), Organizacija Crvenog krsta Vršac i Organizacija rezervnih vojnih starešina Južni Banat. Od značajnijih sredstava ratne tehnike, u ovom gradu su prikazani tenk T-72, POLO M83 i haubica 122 mm D30J.
 
Ukupan broj posetilaca taktičko-tehničkih zborova održanih juče u Vrbasu, Pirotu, Smederevu i Boru i danas u Aranđelovcu, Loznici, Čačku i Vršcu, broji se desetinama hiljada. Po običaju, najviše pitanja za pripadnike Vojske Srbije imala su deca i omladina, koji su svoje oduševljenje rado zabeležili na fotografijama.

Povodom proslave Dana Vojske Srbije prikaz naoružanja i vojne opreme biće organizovan i sutra u Kikindi, Jagodini, Ivanjici i Surdulici.

Povezane vesti