Proslavljen Dan informatičke službe

Sreda, 21.2.2018 | Kultura i tradicija

U Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba i Centru za komandno informacione sisteme i informatičku podršku danas je svečano obeležen Dan informatičke službe i Dan CKISIP – 21. februar.

Govoreći o rezultatima informatičke službe u periodu između dva praznika, pukovnik Vlatko Kuraj je istakao da je kadar informatičke službe doprineo obezbeđenju visoke neprekidnosti funkcionisanja informatičkog obezbeđenja za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i realizaciji zahteva korisnika informatičkih servisa.

–Unapređena je bezbednost informacija pri korišćenju informatičke opreme, u mrežama i u informacionim sistemima, a obučenost kadra je podignuta na viši nivo kroz realizaciju većeg broja kurseva u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u zemlji i inostranstvu. Razvoj i modernizacija telekomunikaciono-informacionog sistema se odvijao u skladu sa mogućnostima i imao je blago uzlaznu liniju – rekao je, između ostalog, pukovnik Kuraj.

Na kraju svečanosti, zaslužnim pripadnicima informatičke službe uručene su nagrade za rezultate postignute u prethodnom periodu.

Dan informatičke službe i Dan CKISIP obeležava se u spomen na 21. februar 1963. godine, kada je  formirana Šesta uprava Generalštaba JNA, nastala kao rezultat opštih potreba za unapređenje administrativne službe. 

Povezane vesti