Новогодишња хуманитарна акција на војном аеродрому у Батајници

Уторак, 26.12.2023 | Из јединица
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници данас je одржана традиционална хуманитарна акција током које су подељени новогодишњи пакетићи ученицима школа за децу са сметњама у развоју.

Ову манифестацију, већ десету годину заредом, организују припадници 204. ваздухопловне бригаде и чланови хуманитарне фондације „Осмех на дар“, настојећи да у празничној атмосфери и уз новогодишње пакетиће улепшају предстојеће празнике ученицима из институција посвећених васпитавању деце.

У оквиру активности, авион из састава 138. транспортне авијацијске ескадриле довезао je на стајанку батајничког аеродрома Деда Мраза и Добрe Вилe, који су потом поделили пакетиће ученицима Школе за основно и средње образовање „Антон Скала“ из Старе Пазове и Средње занатске школе за децу ометену у развоју из Београда. Ученици су били у прилици и да уђу у авион и друже се са посадом.

Припадници Војске Србије активно учествују у бројним хуманитарним акцијама, не само у земљи него и током ангажовања у мировним операцијама, показујући на тај начин да су, следећи основне вредности војне професије, увек спремни да пруже пажњу и помоћ онима којима је то најпотребније.

Повезане вести