Приказ обуке у јединицама Прве бригаде копнене војске

Среда, 21.10.2020 | Обука
У Првој бригади копнене војске свакодневно се реализује комплексна обука са циљем развијања и унапређивања оперативних способности и достизања потребне расположивости снага за извођење операција и пружање помоћи цивилним властима.

Јединице Прве бригаде копнене војске у касарни „Бошко Плаковљевић Пинки“ у Сремској Митровици данас је обишао министар одбране Александар Вулин.

Током обиласка, министар Вулин је присуствовао приказу извођења обуке у 15. тенковском батаљону и 13. дивизиону самоходних вишецевних лансера ракета, а обишао је и парк техничких средстава и спомен-собу гарнизона Сремска Митровица.

Припадници Прве бригаде копнене војске, истакао је министар Вулин, своју вредност показали су много пута.

— Такмичили су се на армијском биатлону у Руској Федерацији, своју вредност су показали са најновијом техником вишецевним бацачима ракета и тенковским посадама на вежби „Садејство 2020“, али више од свега они су своју вредност и своју љубав према отаџбини и према свом позиву показали у првом таласу короне. Прва бригада је доживела најтежи удар и била је одмах у првој линији одбране. Захваљујући њиховој упорности, раду, ентузијазму, стрпљењу и храбрости, стотине и стотине наших грађана који су долазили из иностранства, а после су то постале и хиљаде, били су прихваћени, збринути и сачувани у том тренутку — нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, Прва бригада је тада дала  огроман допринос у борби против ковида и то наша земља и наш народ неће и не сме да заборави.

Повезане вести