Војска Србије санира последице поплава у Ивањици и Љигу

Среда, 25.7.2018 | Цивилно-војна сарадња

Припадници Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО су већ седам дана ангажовани на отклањању последица поплава у општинама Ивањица и Љиг.

Инжињеријска радна група састављена од припадника 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде копнене војске и 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске ангажована је од прошле недеље на отклањању последица елементарних непогода у општини Ивањица.

Ванредно стање на територији ове општине проглашено је 6. јула због великих проблема изазваних обилним падавинама, а од 18. јула инжињерци Копнене војске са шест инжињеријских машина санирају путеве у месним заједницама Девићи и Остатија, где ће, планирано је, остати до 8. августа. До сада су чистили и равнали трасу пута дужине два километра и насипањем, разастирањем и планирањем материјала реконструисали пут у дужини од два и по километра. Радови укључују и чишћење и замену пропуста и канала за одвођење воде.

У општини Љиг су на чишћењу и санацији корита реке Козељице, уређењу приобалног појаса и поправци сеоских путева оштећених недавним поплавама већ седам дана ангажовани припадници 333. инжињеријског батаљона из састава Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести