Деда Мраз и Добре виле слетели на аеродром Батајница

Уторак, 29.12.2015 | Актуелности

На аеродрому Батајница данас је организована акција „Слетање Деда Мраза и Добре Виле“ за малишане из Завода за психофизиолошке поремећаје и говорну патологију „Цветко Брајовић“, из стационара у Липовици, и децу из вишечланих социјално угрожених породица.

Акцијом, коју четврту годину заредом заједнички организују припадници 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије и хуманитарна фондација „Осмех на дар“, обезбеђени су новогодишњи пакетићи за најмлађе госте батајничког аеродрома.

Малишани, њих око четрдесет, добили су новогодишње пакетиће, а осим Деда Мраза, Добрих Вила и плаваца, са малим гостима дружили су се глумци Бојан Перић и Тамара Томановић.

Ове године Деда Мраз (у чијој улози се нашао заставник Горан Крајновић) и Добре Виле (разводници Маријана Бурсаћ и Драгана Гелић), слетели су авионом Ан-26, након чега су малишани у пратњи ваздухопловаца имали јединствену прилику да завире у унутрашњост авиона. 

Хуманитарна акција поделе новогодишњих пакетића омогућена је захваљујући Фондацији „Осмех на дар“, која је обезбедила донације, али и средствима које су припадници 204. ваздухопловне бригаде сакупили. Осим њих, ове године су се у акцију укључили и запослени на Војномедицинској академији, који су на аеродром „Батајница“ послали слаткише за малишане.

Повезане вести