Предаја дужности начелника Управе за планирање и развој

Понедељак, 26.6.2017 | Актуелности

На данашњој свечаности у касарни „Бањица 2“ у Београду, у присуству начелника Генералштаба ВС генерала Љубише Диковића, генерал-мајор Душан Стојановић предао је дужност Управе за планирање и развој.

На данашњој свечаности у касарни „Бањица 2“ у Београду, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, чланова Колегијума начелника Генералштаба и припадника Управе за планирање и развој и Техничког опитног центра, генерал-мајор Душан Стојановић предао је дужност Управе за планирање и развој.

Генерал Стојановић одлази са дужности начелника Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије у заслужену пензију, а до постављења новог начелника овом управом ће руководити пуковник Горан Десанчић.

Истичући да је дужност начелника Управе за планирање и развој, која битно утиче на опште стање у Војсци и која креира и реализује замисли усмерене на развој способности Војске, велика част и признање, начелник Генералштаба је рекао да је генерал  Стојановић својим радом и квалитетима апсолутно заслужио поверење које је оправдао веома успешним руковођењем.

Говорећи о богатој војничкој каријери генерала Стојановића, коју је провео променивши осам гарнизона, генерал Диковић му је одао признање за све што је учинио у својој каријери.

– Изузетан однос према људима и задацима и у најтежим временима, одолевање притисцима и заштита своје јединице и Управе су квалитети које генерал Стојановић поседује и који су му помогли да остави позитиван печат и дубок траг у Војсци Србије – додао је генерал Диковић.

Уз захвалност на коректном односу, раду и уважавању начелнику Генералштаба, његовом Колегијуму, колегама из Управе за планирање и развој и Техничког опитног центра, генерал Стојановић је истакао да у пензију одлази поносан и задовољан.

– Сећам се свих дужности које сам прошао, а посебно сам поносан на вежбу на Пештеру, вежбу са оклопним батаљоном на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“. Памтим четири генерације кадета, међу којима су неки постали и пуковници, а памтим и три генерације Командно-штабног и Генералштабног усавршавања. Сећам се и плакете Града Краљева за подвиг године – додао је генерал Стојановић.

У знак признања за допринос развоју Војске Србије начелник Генералштаба уручио је генералу Стојановићу Златну Плакету Војске Србије. 

Повезане вести