Завршне припреме за бојево гађање циљева у ваздушном простору

Понедељак, 5.6.2023 | Обука
Припадници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства и 204. ваздухопловне бригаде и ове године реализују бојева гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“ у Републици Бугарској.

Борбене послуге јединица за противваздухопловна дејства и припадници авијацијских јединица већ се налазе у Бугарској, где реализују последње припреме за извршење гађања.

Ракеташи су на полигону „Шабла“, где увежбавају процедуре за припрему и извршење гађања из ракетних система „нева“ и „куб“, врше проверу технике и припрему ракета, док на аеродрому у Пловдиву летачки и технички састав авијацијских ескадрила обавља завршне припреме за предстојеће ракетирање циљева из авиона „миг-29“.

Реализација бојевих гађања има за циљ да унапреди укупне способности јединица Ратног ваздухопловства и ПВО  за заштиту ваздушног простора Републике Србије. За најмлађе припаднике јединица ово ће бити „ватрено крштење“ и прилика да се у пракси увере у могућности средстава ратне технике у наоружању Војске Србије.

Јединице Војске Србије учествују на гађањима у Бугарској јер полигон „Шабла“ на обали Црног мора пружа све неопходне услове за дејство бојевим ракетама по циљевима у ваздушном простору, а успешан наступ претходних година потврда је високе оспособљености и квалитетно извршених тренажних и контролно-тренажних гађања у нашој земљи.

Повезане вести