Састанак начелника Генералштаба с командантом Кфора

Четвртак, 23.8.2018 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић сусрео се данас на нишком војном аеродрому са командантом Кфора генерал-мајором Салватореом Куочијем.

Генерали Диковић и Куочи су разговарали о сарадњи Војске Србије и Кфора и актуелној безбедносној ситуацији у Аутономној Покрајини Косову и Метохији и дуж административне линије са КиМ.

Уз оцену да је безбедносна ситуација на простору Косова и Метохије сложена, генерал Диковић је истакао да Војска Србије међународне снаге на КиМ препознаје као важан фактор стабилности и гарант безбедности за становништво и заштиту нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа у покрајини.

Састанци начелника Генералштаба Војске Србије са командатом Кфора се одржавају редовно. Реч је о сусретима на високом нивоу Заједничке комисије за спровођење Војнотехничког споразума, коју чине комисија команде Кфора и комисија представника снага безбедности Републике Србије. Састанци Заједничке комисије се редовно одржавају на различитим нивоима од 1999. године, ради спровођења Војнотехничког споразума.

Повезане вести