Признања за најбезбедније војне возаче у 2021. години

Уторак, 29.3.2022 | Актуелности
Прва седница Савета за безбедност војних учесника у саобраћају у овој години одржана је данас у касарни „Топчидер“ у Београду, уз учешће најодговорнијих старешина саобраћајне службе Војске Србије.

На седници је разматрано стање безбедности у саобраћају у Републици Србији у претходној години, са посебним освртом на безбедност војних возача, усвојени су закључци и мере за даље унапређење безбедности војних учесника у саобраћају и проглашени најбезбеднији возачи у Министарству одбране и Војсци Србије.

У категорији подофицира, за најбезбеднијег возача у 2021. години проглашен је старији водник прве класе Владимир Ралић из 204. ваздухопловне бригаде, у категорији професионалних војника — десетар Иван Петровић из Централне логистичке базе, док је најбезбеднији возач међу цивилним лицима војни службеник Горан Радојевић, такође из Централне логистичке базе. Они су у претходној години прешли највише километара војним возилима за превоз робе у течном стању, без саобраћајних незгода, прекршаја или ванредних догађаја у вези са транспортом опасне робе.

Најбољим возачима признања је уручио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, који је и председник Савета за безбедност војних учесника у саобраћају.

Повезане вести