Наставна посета ученика Војне гимназије Ратном ваздухопловству и ПВО

Петак, 17.11.2023 | Из јединица
Ученици првог и другог разреда Војне гимназије боравили су јуче у наставној посети Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну и 204. ваздухопловној бригади на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Посета је реализована у складу са наставним планом и програмом за ученике ваздухопловног смера, са циљем њиховог упознавања са начином школовања пилота Војске Србије и непосредног увида у редовне летачке активности које реализују ваздухопловне јединице.

У Команди Ратног ваздухопловства и ПВО ученике је примио начелник штаба овог оперативног састава Војске Србије бригадни генерал Гордан Павловић, који им је презентовао мисије и задатке и упознао их са процесом селекције коју пролазе до стицања звања војног пилота током школовања у Војној гимназији и потом на Војној академији.

У наставку, војни гимназијалци су посетили аеродром у Батајници, где су били у прилици да обиђу симулатор летења за авион МиГ-29 и присуствују активностима припадника 204. ваздухопловне бригаде у оквиру редовног летачког дана. Овом приликом за њих је организован и лет хеликоптером Ми-17.

Војна гимназија је образовна установа основана 1970. године, са главним задатком да припреми ученике за наставак школовања на Војној академији, доприносећи притом формирању и развоју мотивације, етичких особина личности, интелектуалних и психо-физичких способности неопходних за позив официра Војске Србије.

Повезане вести