Припреме за бојево гађање на полигону „Шабла“

Уторак, 7.9.2021 | Обука
Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, заједно са припадницима Бугарске армије, наредних дана реализоваће гађање циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“ на обали Црног мора.

Борбене послуге из састава 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства и припадници 204. ваздухопловне бригаде већ се налазе у Бугарској и реализују последње припреме за извршење гађања. На полигону „Шабла“ припадници ракетних јединица увежбавају процедуре за припрему и извршење гађања, проверавају технику и припремају ракете, док пилоти и технички састав, у бази „Граф Игњатијево“ код Пловдива, реализују завршне припреме на авионима за предстојеће ракетирање циљева.

По циљевима у ваздушном простору, припадници 250. ракетне бригаде дејствоваће из ракетних система „нева“ и „куб“, док ће припадници 204. ваздухопловне бригаде дејствовати ракетама ваздух–ваздух из авиона МиГ-29.  

Реализација бојевих гађања има за циљ да унапреди укупне способности јединица Ратног ваздухопловства и ПВО  за заштиту ваздушног простора и да припреми појединце и борбене послуге за најтеже и најсложеније задатке. То је уједно и прилика да се у пракси провере резултати интензивне обуке и тренажних и контролно-тренажних гађања реализованих на полигонима и вежбалиштима у нашој земљи.

Повезане вести