Тактичка вежба са бојевим гађањем 15. тенковског батаљона

Петак, 10.3.2017 | Обука

Припадници 15. тенковског батаљона Прве бригаде КоВ јуче су, на полигону „Пасуљанске ливаде“, завршили тактичку вежбу са бојевим гађањем по теми „Тенковска чета на маршу са преласком у напад“.

Припадници 15. тенковског батаљона Прве бригаде копнене војске јуче су, на Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“, завршили тродневну тактичку вежбу са бојевим гађањем по теми „Тенковска чета на маршу са преласком у напад“.
 
Вежбу је пратио заменик команданта Прве бригаде пуковник Вељко Мартиновић који је обе компоненте вежбе, ватрено дејство и тактички рад оценио врлодобром оценом.

– Циљ је био да се команда батаљона оспособи у планирању и извођењу борбених дејстава и у изради борбених докумената. Мислим да смо циљ у потпуности остварили – изјавио је пуковник Мартиновић по завршетку вежбе.

Од фебруара припадници батаљона, базираног у Сремској Митровици, имали су интезивну обуку чија је круна извођење ове тактичке вежбе којом су, према речима заменика команданта Прве бригаде „потврдили све оно што су вежбали у касарни“.

На вежби су реализована гађања циљева из покрета на даљинама до 3.5 км, а реализовано је и дејство спрегнутним митраљезима калибра 7.62 мм и противавионским митраљезом калибра 12.7 мм. 

Повезане вести