Завршено Спортско првенство Генералштаба

Петак, 2.6.2017 | Спорт у Војсци

У касарни „Дедиње“ у Београду, данас је одржано свечано затварање Спортског првенства Генералштаба Војске Србије, коме су присуствовали представници управа Генералштаба и представници јединица

У касарни „Дедиње“ у Београду, данас је одржано свечано затварање Спортског првенства Генералштаба Војске Србије, коме су присуствовали представници управа Генералштаба Војске Србије и представници јединица.

Прво место на шестом Спортском првенству Генералштаба заузела је екипа Управе војне полиције, друго место припало је екипи Генералштаба, док је Гарда заузела треће место.

Најбољи појединац у војном вишебоју као и на претходном првенству био је старији водник прве класе Мирослав Лацковић из екипе Управе војне полиције, најбољи стрелац у дисциплини пиштољ је мајор Иван Танацковић, док је у дисциплини пиштољ златну медаљу освојио мајор Предраг Величковић.

У конкуренцији дама најбоља у дисциплини пушка је поручник Невена Јовановић из Управе војне полиције, а у дисциплини пиштољ заставник Ирена Огњановић из екипе Гарде.

Након уручења победничког пехара екипи Управе војне полиције, првенство је свечано затворио начелник Управе за оперативне послове Генералштаба бригадни генерал Душко Жарковић, који је том приликом нагласио значај учешћа на спортским првенствима као и предстојећу селекцију такмичара који ће бити део екипе Генералштаба за Спортско првенство Војске Србије 2018. године. Поред тога, похвалио је припаднике Гарде за обезбеђење оптималних услова и добру организацију спортског првенства.

Повезане вести