Запажени резултати припадника Војске Србије на Новосадском маратону

Понедељак, 10.10.2022 | Спорт у Војсци
Припадници Војске Србије постигли су изузетан успех освојивши неколико медаља на јуче одржаном јубиларном 30. новосадском маратону, на којем је учествовало 880 такмичара из Србије, земаља региона и Европе.

Победник главне маратонске трке и уједно освајач титуле првака Србије у овој дисциплини је водник Ђуро Борбељ, припадник Прве бригаде копнене војске, који је стазу дугу 42 километра и 125 метара претрчао за 2 часа 28 минута и шест секунди, остваривши притом лични и рекорд Војске Србије.

Осим водника Борбеља, изузетне резултате су остварили и потпуковник Ненад Милосављевић из Војне академије освојивши прво место у трци на 10 километара, војни службеник Миливоје Јововић из Техничког опитног центра победом у трци на 25 километара, док је на истој стази потпоручник Јелена Сарић из Речне флотиле заузела прво место у женској конкуренцији. Екипа 72. бригаде за специјалне операције заузела је друго место на Штафетном маратону.

На овогодишњем новосадском маратону учествовала су 92 припадника Војске Србије, такмичећи се у пет атлетских дисциплина - маратону и тркама на 25, 10 и  6 километара и штафетном маратону. Остварени одлични резултати на овом међународном такмичењу, потврда су квалитета физичке обуке и значаја који се спорту придаје у Војсци Србије, будући да је за успешну реализацију војничких задатака неопходан висок ниво физичких способности.

Повезане вести