Васкршња посета министра одбране јединицама Војске Србије

Недеља, 16.4.2017 | Актуелности

Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је на Васкрс припаднике војске и полиције на поседнутом објекту “Козјак” и припаднике војске на поседнутом објекту “Шевадске ливаде”.

Министар одбране Зоран Ђорђевић, у пратњи заменика команданта Здружене оперативне команде генерал-мајора Славољуба Јанићијевића, обишао је на Васкрс припаднике војске и полиције ангажоване на поседнутом објекту “Козјак”, на граници са Републиком Македонијом, и припаднике Војске Србије који су ангажовани на поседнутом објекту “Шевадске ливаде”, у Копненој зони безбедости.
 
На поседнутом објекту „Козјак“, који се налази у сектору А и покрива 104 километра државне границе, министра Ђорђевића је дочекао командант Заједничких снага војске и полиције бригадни генерал Дејан Јанковић. Он је упознао министра са задацима које припадници војске и полиције обављају од почетка ангажовања у јулу прошле године. Поред спречавања илегалног уласка и кријумчарења миграната они се старају и о безбедности грађана и заштити њихове имовине. Генерал Јанковић је истако да је до сада више од 20000 миграната спречено да илегално уђу на територију Србије. Откривен је и спречен 121 покушај кријумчарења и ухваћено 139 кријумчара. У последњих 20 дана, колико траје ангажовање смене која је дочекала министра Ђорђевића, примећено је повећано кретање миграната у супротном правцу, ка Републици Македонији.
 
Након куцања ускршњим јајима, министар је разговарао са припадницима Војске и МУП-а који бораве у поседнутом објекту о могућностима унапређења услова које имају у тој бази.
 
На поседнутом објекту “Шевадске ливаде“, министра је дочекао пуковник Предраг Грбић, командант 3. бригаде Копнене војске.
 
Министар је обишао базу а потом у разговру са професионалним војницима, подофицирима и официрима најавио да се интензивно ради на побољшању њихових материјалних услова, пре свега на повећању плата, које неће бити линеарно већ ће професионални војници и подофицири добити веће повећање а официри виших чинова мање.
 
- Данас смо посетили две базе и уверили се да војска и полиција раде и на празник свој посао, као и сваки други дан, и да грађани Србије могу да буду спокојни када је у питању њихова безбедност. Желео бих да им се свима захвалим на томе што раде у име свих грађана и у име Министарства одбране и Владе Републике Србије и да им пожелим све најбоље, рекао је министер Ђорђевић након посете базама. 

Повезане вести