Испраћај...

Испраћај високих руководилаца Министарства одбране и Војске Србије

26.09.2017 | Активности НГШ У Београду је данас одржана свечаност на којој су уручена признања пензионисаним и премештеним високим руководиоцима у Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије.
Предаја...

Предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде

26.06.2017 | Актуелности У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, у касарни „Бањица 2“ у Београду, данас је извршена предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде.
Начелник...

Начелник Генералштаба примио официре пред упућивање у мисије Atalanta и UNMIL

23.06.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић разговарао је данас с официрима који ће у наредном периоду бити ангажовани у мировним операцијама ЕУ у Сомалији (EUNAVFOR Atalanta) и УН у Либерији (UNMIL).
Завршен...

Завршен Курс за штабне официре УН

09.06.2017 | Обука У Центру за мировне операције у Београду данас је завршен тронедељни Курс за штабне официре Уједињених нација, који су похађала 34 слушаоца међу којима су два припадника Министарства унутрашњих послова и по један официр оружаних снага НР Кине и Белорусије.
Генерал...

Генерал Јанићијевић на састанку земаља чланица Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе

07.06.2017 | Обука Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић учествовао је на састанку земаља чланица Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе у Подгорици
Пријем...

Пријем делегације правне службе

08.05.2017 | Култура и традиција У сусрет 10. мају — Дану правне службе, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегацију те службе, коју је предводио потпуковник Душан Милосавић.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана победе

08.05.2017 | Култура и традиција Поводом обележавања 9. маја – Дана победе, припадници Гарде Војске Србије извршили су данас почасну паљбу испаљивањем 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа са Савске терасе на Калемегдану.
Министар...

Министар одбране на граници са Републиком Македонијом

01.05.2017 | Актуелности Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је данас Заједничке снаге војске и полиције ангажоване на заштити државне границе са Републиком Македонијом.
Генерали...

Генерали Јанићијевић и Херис обишли заједничку патролу у Копненој зони безбедности

26.04.2017 | Актуелности Заменик команданта ЗОК генерал-мајор Славољуб Јанићијевић и помоћник команданта НГ Охаја генерал-мајор Џон Херис обишли су данас припаднике ВС и КФОР-а ангажоване у патроли у Копненој зони безбедности.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана Војске Србије

22.04.2017 | Култура и традиција По наређењу председника Републике Томислава Николића, на Савском шеталишту на Калемегдану, са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа, изведена је почасна паљба поводом Дана Војске Србије.