Завршен Курс за штабне официре УН

Петак, 9.6.2017 | Обука

У Центру за мировне операције у Београду данас је завршен тронедељни Курс за штабне официре Уједињених нација, који су похађала 34 слушаоца међу којима су два припадника Министарства унутрашњих послова и по један официр оружаних снага НР Кине и Белорусије.

Наставу на курсу реализовали су инструктори из Центра за мировне операције и гостујући инструктори из Оружаних снага Мађарске и Оружаних снага БиХ.

Уз честитке полазницима на успешном завршетку курса, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић је закључио да је циљ курса у потпуности постигнут и да је Војска Србије богатија за још 30 официра који су оспособљени  да одговоре на изазове које доноси рад у штабовима и командама мировних операција на тактичком и оперативном нивоу. Он је, такође, истакао добру сарадњу са партнерским центрима из БиХ и Мађарске, као и значајан допринос њихових инструктора успешној реализацији курса.

Курс за штабне официре Уједињених нација (UN Staff Officers Course – UNSOC 2017) који реализује наш Центар за мировне операције је, 2015. године, сертификован од стране Службе за интегрисану обуку Департмана за мировне операције и Департмана за подршку на терену Уједињених нација.

Повезане вести