Испраћај високих руководилаца Министарства одбране и Војске Србије

Уторак, 26.9.2017 | Активности НГШ

У Београду је данас одржана свечаност на којој су уручена признања пензионисаним и премештеним високим руководиоцима у Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић доделио је данас на свечаности у касарни „Бањица 2“ пригодне поклоне и признања пензионисаним и премештеним начелницима организацијских јединица Генералштаба Војске Србије и претходним руководиоцима у Министарству одбране.

Ненаду Нерићу и Милошу Јанковићу, који су обављали високе функције у Министарству одбране, генерал Диковић је уручио плакете у знак захвалности на досадашњој сарадњи. 

Такође, генерал Диковић је уручио пригодне поклоне и спомен-медаље за ревносну војну службу пензионисаним генералима Славољубу Јанићијевићу, Душану Стојановићу и Предрагу Симовићу, као и пуковнику у пензији Милошу Милетићу. 

Данашња свечаност била је прилика и да се пуковнику Игору Авдићу, који ће каријеру наставити у гарнизону Крагујевац, уручи пригодан поклон чланова колегијума начелника Генералштаба, као и да се бригадном генералу Илији Тодорову уручи спомен-медаља за учешће у борбеним дејствима на територији Републике Србије. 

Обраћајући се окупљенима, генерал Диковић је истакао да су уручена одликовања и поклони начин да се ода признање за досадашњи рад и остварене резултате, без обзира на време проведено у систему одбране, пожелевши свима добро здравље, успех у даљем раду, а пензионисаним припадницима и угодне пензионерске дане.

Повезане вести