Предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде

Понедељак, 26.6.2017 | Актуелности

У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, у касарни „Бањица 2“ у Београду, данас је извршена предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде.

У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, чланова Колегијума начелника Генералштаба и припадника Здружене оперативне команде, у касарни „Бањица 2“ у Београду, данас је извршена предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде.

Досадашњи заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Славољуб Јанићијевић одлази у заслужену пензију, а до постављења новог заменика команданта овим саставом ће руководити пуковник Жељко Трамошљика.

Говорећи о досадашњем заменику команданта Здружене оперативне команде и његовој плодној војничкој каријери, генерал Диковић је посебно одао признање, како је истакао колеги, блиском сараднику и пријатељу, на томе што је током тринаестогодишњег обављања дужности у највишим телима управљања, руковођења и командовања у Војсци увек знао да разуме потребе командовања и да се стави на располагање у било које време и на било ком задатку.

– Генерал Јанићијевић је своје знање, своје искуство знао да пренесе и увек је стао пред своје људе, што представља стварно истинске војничке врлине. Може бити поносан на себе, своју породицу и своју каријеру, а ми му одајемо признање за све што је учинио за Војску Србије – додао је начелник Генералштаба.

Генерал Јанићијевић захвалио је начелнику Генералштаба, његовом Колегијуму и колегама из Здружене оперативне команде на коректној сарадњи и људском односу.

– Будући да потичем из војничке породице и да цео живот једем војнички хлеб, испуњен сам јер сам имао могућност да у потпуности спознам шта је „војска“. Растао сам уз 224. Центар за електронска дејства, а војничку каријеру завршавам са Здруженом оперативном командом. Увек ћу бити на располагању Војсци Србије и Србији и за вас ћу и даље бити доступан у свако доба дана и ноћи – додао је генерал Јанићијевић.

У знак признања за допринос развоју Војске Србије начелник Генералштаба уручио је генералу Јанићијевићу Златну Плакету Војске Србије. 

Повезане вести