Обука припадника Оружаних снага Шпаније у Центру АБХО

Четвртак, 9.9.2021 | Међународна сарадња
На полигону Војске Србије „Равњак“ у Крушевцу ове недеље се реализује обука припадника јединица атомско-биолошко-хемијске одбране Оружаних снага Краљевине Шпаније.

Реч је обуци са реалним токсичним хемикалијама која се, на основу техничких аранжмана, од 2016. године реализује у Центру АБХО за припаднике оружаних снага партнерских држава. 

Полазници у Центру АБХО унапређују знања о токсичним хемикалијама, мерама заштите на раду и практично се обучавају за рад са реалним токсичним хемикалијама.

Примена процедура у детекцији токсичних хемикалија, рад патрола атомско-биолошко-хемијске службе на извиђању контаминираног земљишта и објеката, хемијска деконтаминација наоружања и опреме, као и пружање медицинске помоћи у случају контакта са отровним супстанцама, део су активности обухваћених програмом обуке коју изводе сертификовани инструктори Војске Србије у Центру АБХО. 

Реализација обуке припадника страних оружаних снага у Центру АБХО представља својеврсну међународну потврду квалитета обуке у јединицама Војске Србије и доприноси развоју укупних билатералних односа са партнерским државама.

Повезане вести