Успех стрелаца Војске Србије на првенству у Швајцарској

Уторак, 5.6.2018 | Спорт у Војсци

Припадници Војске Србије остварили су одличне резултате на данас завршеном 50. Светском војном првенству у стрељаштву, које је одржано у Туну у Швајцарској у организацији Међународног савета за војне спортове (CISM).

Добрим гађањем пиштољем у дисциплини брза паљба потпоручник Тамара Ђорђевић и заставник прве класе Саша Мудринић пласирали су се у финале Светског првенства.

Свој први пласман у финале на међународним такмичењима сениорка на пиштољу Тамара Ђорђевић је остварила новим личним рекордом са резултатом од 541 круга (276 прецизна и 265 брза паљба). 

Државни рекордер на пиштољу Саша Мудринић се са упуцаних 565 кругова (285 прецизна и 280 брза паљба) такође пласирао у финале.

Потпоручник Тамара Ђорђевић и заставник прве класе Саша Мудринић изборили су финала и у дисциплини прецизна паљба пиштољем на 25 метара.

Србију су на 50. Светском војном првенству у стрељаштву представљали потпоручници Тамара Ђорђевић и Петар Николић, заставник прве класе Саша Мудринић и кадет Срђан Матовић, а шеф делегације Војске Србије је био пуковник Дејан Куртов.
Кључне речи

Повезане вести