Завршен Курс за штабне официре УН

Петак, 2.12.2016 | Мултинационалне операције

У Центру за мировне операције данас је затворен Курс за штабне официре Уједињених нација, који је похађало 26 слушалаца – 22 официра Војске Србије, и по два припадника Министарства унутрашњих послова Србије и Оружаних снага Мађарске.

Ово је први пут да се курс реализује након што је 2015. године сертификован од стране Интегрисане службе за обуку Уједињених нација.

Начелник Центра за мировне операције пуковник др Миливоје Пајовић је на церемонији затварања курса истакао да је циљ у потпуности постигнут додајући да је Војска Србије сада богатија за 22 официра спремних да одговоре на изазове које доноси рад у штабовима и командама мировних операција на тактичком и оперативном нивоу.

Затварању курса су присуствовали и заступник и заменик команданта Центра за операције подршке миру Оружаних снага Мађарске, који су јуче и данас боравили у посети Центру за мировне операције.

Током посете мађарске делегације разговарано је о досадашњој сарадњи двају центара – која је оцењена као одлична – и договорени су конкретни кораци за проширење те сарадње. Гостима из Мађарске су представљене и активности и задаци Центра за мировне операције.

Повезане вести