Генерал Диковић примио делегацију санитетске службе Војске Србије

Четвртак, 26.7.2018 | Активности НГШ

Поводом Дана санитетске службе, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегацију те службе Војске Србије.

У сусрет 30. јулу — Дану санитетске службе, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас у Београду делегацију те службе, коју је предводио начелник Управе за војно здравство пуковник Угљеша Јовичић.

Генерал Диковић је војним медицинарима честитао празник и одао им признање на постигнутим резултатима у бројним областима војног здравства, од превентивне медицине и лечења, до фармације, образовања и научноистрживачког рада.

Данашњем пријему у Генералштабу Војске Србије присуствовали су начелници управа за логистику и људске ресурсе бригадни генерал Жељко Нинковић и пуковник Саво Иришкић, а у делегацији санитетске службе био је и заступник начелника Војномедицинске академије, начелник Клинике за очне болести ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић. 

Дан санитетске службе Војска Србије прославља 30. јула у спомен на исти датум 1839. године, када је указом постављен први штабни доктор — начелник санитета по садашњој терминологији — што је први званични документ о раду војне санитетске службе.

Повезане вести