Полагање...

Полагање војничке заклетве

20.09.2019 | Из јединица У центрима за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу данас су војничку заклетву положили војници на добровољном служењу војног рока, слушалаоци класе резервних официра генерације "септембар 2019", кадети Војне академије и Војномедицинске академије и ученици Средње стручне војне школе.
Учешће на...

Учешће на вежби трагања и спасавања „SАRЕX 38-19“

18.09.2019 | Обука Припадници Војске Србије учествовали су на вежби трагања за ваздухопловом и спасавања лица „SАRЕX 38-19“, која је у организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије изведена на аеродромима „Никола Тесла“ и „Вршац“.
Међународни...

Међународни курс из области заштите од хемијског оружја

20.06.2019 | Обука У Центру АБХО Војске Србије у Крушевцу реализује се 13. међународни основни курс из области заштите од хемијског оружја.
Честитка...

Честитка колективу Војномедицинске академије

01.03.2019 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић упутио је честитку колективу Војномедицинске академије поводом 2. марта – Дана ове установе.
Војници,...

Војници, кадети и ученици положили војничку заклетву

21.09.2018 | Из јединица Свечаности поводом полагања војничке заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2018. године“, кадета, ученика средње стручне војне школе и слушалаца класе резервних официра Војне академије и Војномедицинске академије генерације „септембар 2018“ одржане су данас у касарнама у Сомбору, Лесковцу и Ваљеву.
Промовисани...

Промовисани најмлађи официри Војске Србије

08.09.2018 | Актуелности На свечаној церемонији испред Дома Народне скупштине данас су промовисани најмлађи потпоручници Војске Србије.
Генерал...

Генерал Диковић примио делегацију санитетске службе Војске Србије

26.07.2018 | Активности НГШ Поводом Дана санитетске службе, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегацију те службе Војске Србије.
Вежбом...

Вежбом Балкански одговор 2018 против заједничких претњи

25.05.2018 | Обука „Свет се мења, и то на горе, и постаје све небезбедније место у коме нам различите претње долазе с различитих страна“, рекао је министар одбране Александар Вулин обраћајући се учесницима мултинационалне цивилно-војне вежбе „Балкански одговор 2018“ на полигону „Равњак“ код Крушевца.
Генерал...

Генерал Диковић примио војну футсал репрезентацију

14.05.2018 | Спорт у Војсци Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду војну репрезентацију Србије у футсалу, која је на 10. CISM футсал купу за мир у Црној Гори освојила прво место и златну медаљу.