Примопредаја дужности начелника Управе за оперативне послове

Среда, 28.12.2016 | Актуелности

У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, у касарни „Бањица 2“ у Београду, данас је извршена примопредаја дужности начелника Управе за оперативне послове Генералштаба.

Досадашњи начелник Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић одлази у пензију након 40 година успешне војничке каријере, а дужност начелника Управе, до постављења новог начелника, обављаће пуковник Милорад Видаковић.

Говорећи о досадашњем начелнику Управе за оперативне послове, генерал Диковић је истакао да су војнички дани генерала Јондића, започети давне 1976. године  – одласком у Средњу војну школу, протекли у злим и мало бољим временима, али да је генерал Јондић увек успевао да сачува основне вредности и што је још важније преноси их на људе с којима је радио.

– Увек са људима, у  току акције, у борби или на обуци. Генерал Јондић је, као частан официр, умешно водио своје људе ка остварењу зацртаних циљева – рекао је генерал Диковић.

Начелник Генералштаба додао је да је рад Управе за оперативне послове, у последње четири године колико је њоме руководио генерал Јондић, унапређен и да су створени услови за миран и сталожен рад из којег проистичу и добри резултати.

Генерал Јондић захвалио је сарадницима из Управе за оперативне послове на коректном и људском односу и рекао да ће му, њиховом заслугом, рад у Управи за оперативне послове остати у најлепшем сећању.  

Повезане вести