Одржан...

Одржан други божићни турнир у малом фудбалу

11.01.2017 | Спорт у Војсци Други традиционални Божићни турнир у малом фудбалу официра Војске Србије одржан је данас у спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.
Нова...

Нова постављења у Министарству одбране и Војсци Србије

30.12.2016 | Актуелности Председник Републике Србије Томислав Николић је донео указе о постављењима на нове дужности, заступањима и престанку професионалне војне службе.
Примопредаја...

Примопредаја дужности начелника Управе за оперативне послове

28.12.2016 | Актуелности У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, у касарни „Бањица 2“ у Београду, данас је извршена примопредаја дужности начелника Управе за оперативне послове Генералштаба.
Златне...

Златне плакете за пензионисане генерале

27.12.2016 | Актуелности Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је данас, у касарни „Бањица 2“, златне плакете Војске Србије генералима који одлазе у пензију и стимулативне мере члановима проширеног колегијума.
Екипа...

Екипа Војске Србије на фудбалском турниру у Мађарској

09.12.2016 | Међународна сарадња На традиционалном фудбалском турниру „Свети Никола“, који је одржан 7. и 8. децембра у Будумпешти, учешће је узела и екипа генерала и високих официра Војске Србије.
Војска...

Војска Србије на свечаности у Новом Саду

22.10.2016 | Култура и традиција Почасном артиљеријском паљбом са три плотуна из шест артиљеријских оруђа коју су припадници Гарде извели са Петроварадина започео је војни део свечаности поводом обележавања 23. октобра – Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату.
Генерална...

Генерална проба приказа оперативних способности ВС на свечаности у Новом Саду

20.10.2016 | Актуелности Поводом обележавања Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, данас је на новосадском Београдском кеју пред бројним Новосађанима изведена генерална проба приказа оперативних способности Војске Србије.
Тактичка...

Тактичка вежба „Стена 01“ у бази „Југ“

27.09.2016 | Обука У бази „Југ“ код Бујановца јуче је почела тактичка вежба „Стена 01“, у оквиру које ће бити извршена самоевалуација нивоа 1 инжињеријске чете опште подршке коју је Војска Србије декларисала за учешће у мултинационалним операцијама.
Спортски...

Спортски сусрет српске и мађарске војске

13.04.2016 | Спорт у Војсци У сусрет Дану Војске Србије данас је одиграна пријатељска утакмица у малом фудбалу између официра Војске Србије и Оружаних снага Мађарске.
Министар...

Министар одбране и начелник Генералштаба обишли припаднике ВС у Ужицу

12.04.2014 | Актуелности Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су данас у Ужицу припаднике ВС који се припремају за централну свечаност поводом Дана Војске Србије.